Strona Główna | Galeria | Archiwum | Forum | Ściągalnia | Linki | Kontakt | Najczęściej zadawane pytania |
Nawigacja
Strona Główna
Galeria
Archiwum
Encyklopedia
Forum
Ściągalnia
Linki
Kontakt
Szukaj
Najczęściej zadawane pytania
Stara strona Giełdowa
Mapa
Użytkowników Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 413
Najnowszy Użytkownik: megstroup
Losowa fotografia
Wątki na Forum
Najnowsze Tematy
Szary Łoś
baza noclegowa
Problem with activation
Problem with activation
Poszukiwany filmik z...
Najciekawsze Tematy
Szary Łoś [21]
39 OTGPS 2006 [21]
Wrażenia z tej gi... [20]
Strona ;) [17]
Werdykt jury [13]
Ankieta dla Użytkowników
Giełda powinna:

pozostać na Bazie pod Ponurą Małpą

przenieść się w inne miejsce w Sklarskiej Porębie

przenieść się do innej miejscowości

Musisz się zalogować, żeby móc głosować w tej Ankiecie.
Bot-Łapacz Panel
Ostatnie sprawdzenie: : 02:55:10
Wykrytych liczba: : 22
Ostatnie sprawdzenie ID: : 474
  Zobacz Temat
Ogólnopolska Turystyczna Giełda Piosenki Studenckiej | Wszystko o tej stronie | Organizacja Giełdy
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor 39 OTGPS 2006
cabanek
Użytkownik

Miejscowość: Jelenia Góra - KTK MORENA
Data rejestracji: 08.03.06
Dodane dnia 29-06-2006 10:20
a ja tak sobie pomyślałem, że np. fajnie by było się dowiedzieć co w tym roku będzie na giełdzie, jakie atrakcje są przewidywane, kogo można się spodziewać i czy będzie piwo? smiley

no dobra, ostanie pytanie było trochę głupie, ale reszta wydaje mi się nawet całkiem uzasadniona smiley

już nie mogę się doczekać! smiley
gg: 2903801 www.ktkmorena.pl
Autor RE: 39 OTGPS 2006
mcaron
Super Administrator

Miejscowość: Szklarska Poręba na przełomie lipca i sierpnia
Data rejestracji: 23.11.05
Dodane dnia 29-06-2006 13:38
To ostatnie wcale nie było takie bez sensu. Piwa w ytm roku miało nie byc na Giełdzie (poza źródłami prywatnymi - rzecz jasna). Napewno nie będzie namiotów piwnych tak jak to bywało ostatnimi laty. Spowodowane jest to kurczącym się miejscem dla giełdowiczów (brak górnego pola), ale postaramy się, aby na Bazie były miejsca gdzie będzie można nabyć ten szlachetny, złocisty, orzeźwiający, wspaniały... (rozmarzyłem się) i coś do przekąszenia.

Reszta atrakcji musi się na razie zawrzeć w słowach: 35-lecie Wolnej Grupy Bukowina. Szczegółów na razie nie zdradzę, będę je dozował na stronie aby nie powodować szoku smiley

Zresztą kto tak naprawdę wie co się zdarzy? Mecz w siatkę- zapewne, oficjalne przyznawanie Szarych Łosi- zależne od zgłoszeń...

Poza tym aby uczynić zadość turystyczności Giełdy, chcemy 29-30 lipca (tydzień przed imprezą) wyjść w góry i pozostawiać na trasie - w schroniskach i chatkach - plakaty jako symboliczne zaproszenie na Giełdę, z noclegiem np. w AKT. Mam nadzieję że KTK Morena pryłączy się do tego pomysłu?

Chciałem dobrze, wyszło jak zwykle...
4420687 mcaron.swidnica.pl
olga
Użytkownik

Data rejestracji: 13.03.06
Dodane dnia 29-06-2006 14:15
informacje o atrakcjach tegorocznej Giełdy mogłyby choć w niewielkim stopniu umilić nam czas oczekiwania na nią, więc mam nadzieję że szczegóły te będą dodawane jak najszybciej smiley - swoją drogą najbardziej interesuje mnie czy będzie grupa Bez Idola - jakbyś mógł zdradzić tą informację, byłoby nieźle smiley pozdrawiam

W górach jest wszystko co kocham ...
4790701
olga
Użytkownik

Data rejestracji: 13.03.06
Dodane dnia 29-06-2006 14:17
informacje o atrakcjach tegorocznej Giełdy mogłyby choć w niewielkim stopniu umilić nam czas oczekiwania na nią, więc mam nadzieję że szczegóły te będą dodawane jak najszybciej smiley - swoją drogą najbardziej interesuje mnie czy będzie grupa Bez Idola - jakbyś mógł zdradzić tą informację, byłoby nieźle smiley pozdrawiam

W górach jest wszystko co kocham ...
4790701
cabanek
Użytkownik

Dodane dnia 29-06-2006 17:01
HMMM.... czyli jedna wielka tajemnica - tradycyjnie smiley chociaż w jakimś sensie człowiek przez te kilka giełd w swoim życiu powinien się był przyzwyczaić do tego że to kto tak naprawdę na Giełdzie bedzie okazuje się dopiero na miejscu - taki element zaskoczenia smiley
W każdym razie 35 lecie WGB jest wystarczającym powodem aby uważać, iż ta Giełda będzie wyjątkowa smiley Tylko kurcze, żebyśmy nie pojechali na ten kocert WGB tak jak ostatnio Morena wybrała się na koncert WGB do Maciejowej... trochę padaka wyszła smiley
Co do pomysłu ze spacerkiem po górach i noclegiem w AKT to jestem jak najbardziej za! W razie "W" mogę umieścić info na ktkmorena.pl smiley Szalenie mi się ten pomysł podoba! Ewentualnie Chatka Noworoczna stoi dla ekipy Giełdowej otworem smiley
a z tym dawkowaniem powolnym to można by jakoś przyśpieszyć?
yonash
Administrator

Miejscowość: Żagań :) / teraz W-w
Data rejestracji: 22.12.05
Dodane dnia 29-06-2006 20:45
atrakcją może być także spływ kamienną, lub nocna kąpiel na wodospadzie szklarki ze szkrzynką piwa ( dodam że w strojach jak Bóg stworzył), organizator tego nie zapewnia ale też nie zabrania, skrzynka do kupienia w najbliższym sklepie

..:: Ja was kocham moje góry... ::..
y2n4s7 2525566 yonash.ovh.org
moryc
Użytkownik

Miejscowość: Sadki
Data rejestracji: 17.06.06
Dodane dnia 30-06-2006 01:09
haha no to nie mogę się doczekać smiley to może jeszcze napiszecie, że na bazie zostały odnowione wszystkie "toalety" (cudne słowo w pełni pasujące smiley ) i w kranach będzie płynąć zawsze ciepła woda a idąc po piwo nie trzeba będzie czekać w kolejce smiley

a co do kurczącego się miejsca dla giełdowiczów - braku górnego pola - czy to oznacza, że na dolnym polu będzie miejsce na namioty nie tylko wykonawców i vip'ów smiley ? a Ci dla których tego miejca zabraknie to po prostu pecha będą mieli?

Zostanie tyle Gór ile udźwignąłem na plecach
Zostanie tyle drzew ile narysowało pióro
2821990
cabanek
Użytkownik

Dodane dnia 30-06-2006 07:46
no właśnie, też się nad tym zastanawiałem, że wraz z górnym polem ubył kawałek historii giełdowej smiley szkoda! Zastanawiam się teraz czy np. na dole trzeba będzie płacić za namiocik? I czy aby na pewno starczy miejsca, bo jak Ci wszyscy ludzie którzy od lat nocowali na górze (np. ja) przeniosą się na dół to może faktycznie być ciasno. A może by tak spóścić wodę ze stawu i jeszcze raz go wykorzystać smiley albo spóścić łomot temu kto nasze pole zamienił na staw!
moryc
Użytkownik

Miejscowość: Sadki
Data rejestracji: 17.06.06
Dodane dnia 30-06-2006 09:25
cabanek napisał/a:albo spóścić łomot temu kto nasze pole zamienił na staw!

no to się wyjaśniło, czemu nie ma górnego pola smiley

Zostanie tyle Gór ile udźwignąłem na plecach
Zostanie tyle drzew ile narysowało pióro
2821990
mcaron
Super Administrator

Dodane dnia 30-06-2006 09:35
niestety nie mamy najmniejszego wpływu na górne pole. postaramy się pomieścić jakoś na dole, w razie "W" możemy się rozbijać Na Zakręcie, ale to rochę daleko-20 min. na piechotę. za namiociki nie trzeba będzie płacić!!!

cabanek
Użytkownik

Dodane dnia 01-07-2006 12:17
wiem, że nie macie tam żadnego wpływu na to. Jakoś sie pomieścimy na dole, w końcu kto jak nie my damy radę smiley a co do zakrętu to nie wiem czy to jest jakiś taki dobry pomysł. Zeszłoroczne rozbicie imprez nie wyszło na dobre. Ja osobiście bym wolał aby cała Giełda odbywała się w bazie smiley
Swoją drogą super że nie trzeba będzie płacić za namiociki smiley
Aha, rozmawiałem wczoraj z ludźmi z klubu i kilka osób jest bardzo chętnych na to wyjście w góry przed giełdowe! Więc jak coś będzie wiadomo, jaka trasa, miejsce zbiórki itd. no to poprosimy o znak sygnał smiley Morena na pewno się pojawi!

Lubię życie ekstremalne
innej drogi już nie widzę
Ja tę Chatkę kocham strasznie
i tej chatki nienawidzę
Kliczek
Użytkownik

Miejscowość: Szczecin/Odrą
Data rejestracji: 29.12.05
Dodane dnia 02-07-2006 09:21
Kiedyś pole i wogle cała giełda odbywała się na bazie ale było więcej że tak powiem trawy ( nie mylic z trawką do palenia) pod namioty a nie kamyczków jak jest teraz no i do tego dochodzą niesamowicie ilosciowo rozbudowane namioty organizatorów .W latach 80-tych i 90 -tych było ich 50% mniej . Dodam jeszcze że moje "stare" miejsce usadowione było przy samej krawędzi zejscia do Kamiennej ( na miejscu teraźniejszego namiotu piwnego) Nie chcę krakac...ale tam wejdzie góra 15-20 namiotów...przez te kamyczki No i ten kamping co to od kilku lat zajmuje kupę miejsca przy głazie ( z 4 namioty zabiera ). Dodatkowo starałbym się załatwic u Wróbla ( lub od kogoś kto wydzierżawia motel ) żeby pozwolili się porozbijac wkoło motelu za darmo ( bo kasują skurczybyki) . Tam z tyłu jeżeli nic nie zostało dobudowane mogłoby się spokojnie rozbic z 30 namiotow. z 10 lat temu 2 razy pod rząd rozbity byłem też na terenie Zakopianki- ulewa wtedy była niesamowita a tam było sucho...Wiem ze prowadzący Zakopiankę są dosc sceptycznie usztoszunkowani do Giełdy ale to tylko jesli chodzi o wynajem pokoi a o platz trawiasty to teraz nie wiem...W kazdym razie cienko widzę samą bazę dla wszystkich chętnych do spanka w namiotach...ja jadę Lamborgini i w nim będę spał.A więc parkingi mi nie obce. Jednocześnie proszę o zarezerwowanie miejsca ( tam gdzie ostatnio byłem) przy drewnianej budzie wodociągowej za toaletami - choc to jest poza terenem bazy...

"Jedna czysta owca moze zatruc zycie calej parszywej owczarni"- Andrew Lepper do Reni B.
yonash
Administrator

Miejscowość: Żagań :) / teraz W-w
Data rejestracji: 22.12.05
Dodane dnia 02-07-2006 09:43
będzie aleja "im. Kliczka", albo " pod ponurą rurą", "kanaliza strasse", i znowu przywieziesz namiot z basenem ?

..:: Ja was kocham moje góry... ::..
y2n4s7 2525566 yonash.ovh.org
cabanek
Użytkownik

Dodane dnia 03-07-2006 15:26
kurcze, ale wywód smiley ja tak sobie myślę, i dochodzę do wniosku że chyba jednak się zmieścimy, ale jest jeden warunek - przec całą giełdę nie może padać deszcz! Wtedy część osób pewnie zrezygnuje z rozbijania namiotów i będzie spać pod chmurką. Ja na przykład zaliczam się do takich osób smiley Po za tym zawsze pod sceną się najlepiej spało smiley
A co do namiotów organizatorów to niestety czasy się zmieniają, zmieniają się też i potrzeby. Mi tam rybka gdzie będę spał, ważne żeby sie dobrze bawić przez trzy dni smiley W razie czego mogę pomóc w czymś smiley

Lubię życie ekstremalne
innej drogi już nie widzę
Ja tę Chatkę kocham strasznie
i tej chatki nienawidzę
Bond
Użytkownik

Miejscowość: Los AnieLos
Data rejestracji: 26.06.06
Dodane dnia 04-07-2006 16:59
no tak... wygląda na to, że największą atrakcją Giełdy ma być skrzynka piwa... w takim razie potrzebne bedą głównie toalety...
i jakaś prowizoryczna wiata, czy inna duża plandeka - dla ochrony pokotu przed placzem niebios... ; )

każdy potrafi głupiego udawać...
rozumu trzeba by błaznem się stawać
i ... krótka wypowiedź w aktualnej debacie politycznej
Edytowane przez Bond dnia 05-07-2006 11:08
Autor RE: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Komanka
Użytkownik

Miejscowość: krakow/konskie
Data rejestracji: 07.01.06
Dodane dnia 04-07-2006 19:33
znowu nie będzie preclasmiley((((((((((((((((((((((((((((((((((((??????????????????????????????????????
mcaron
Super Administrator

Dodane dnia 05-07-2006 14:51
Piwo atrakcją jest zaiste jak, co roku. Toalety są przewidziane, TOYe się sprawdziły, więc będą i w tym roku - choć to raczej atrakcja wątpliwa. Precel? Czemu nie! może być waloński? smiley

Komanka
Użytkownik

Miejscowość: krakow/konskie
Data rejestracji: 07.01.06
Dodane dnia 05-07-2006 17:10
ej przysięgam że oszaleje jak precla nie będzie!!!!!!!!!!!!!! ten niepowtarzalny smak śni mi się po nocach, czasem coś w jakiejś potrawie go przypomina... ale... to niestety nigdy nie będzie to samosmiley tak samo jak z piwkiem, nigdzie nie smakuje tak jak na giełdzie.
oj Mcaron ale Ty pytania zadajesz !!! pewnie że walońskismiley smiley)))
sclub5
Użytkownik

Miejscowość: Elbląg
Data rejestracji: 26.06.06
Dodane dnia 08-07-2006 19:21
Szkoda że mnie tam niebedzie zapewne fajna impreza smiley Pozdrawiam serdecznie i życze udanej zabawysmiley do białego ranasmiley
Jowita
Użytkownik

Data rejestracji: 18.07.06
Dodane dnia 18-07-2006 12:08
Witam,

Bardzo bym prosiła o zdradzenie kilku tajemnic, co do tegorocznych wykonawców... To może być dobra zachęta, żebyśmy ruszyli tyłeczki i przejechali te 594,6 km... smiley

Pozdrawiam z Gdańska
Edytowane przez Jowita dnia 18-07-2006 12:09
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

cabanek
18/08/2010 21:01
Wszystkie aktualne informacje dotyczące Giełdy znajdziecie na jej aktualnej i oficjalnej stronie: www.gieldapiosenki.pl

tarojan
16/08/2010 15:02
Podczas ostatnich wydarzeń na Dolnym Śląsku (sobota 7 sierpnia) znowu trochę podlało Bazę. Postaram się wrzucić filmik z tego kilkugodzinnego epizodu za jakiś czas na stronkę.

Komanka
16/08/2010 12:21
Dziwny jeśli tu zaglądasz potrzebuje maila do Ciebie ;D

yonash
15/08/2010 13:03
pod warunkiem że masz paszport polsatu.

miro4210
18/07/2010 10:31
czy na górze można rozbijać namioty jak było kiedyś?

Komanka
12/07/2010 02:19
Nie no Kliku załamałeś mnie!!!!!!!!!!! ;(((((((((((((

Kliczek
06/07/2010 01:25
kiedys to było nie do pomyslenia...ale jaki kraj tacy terorysci

Kliczek
06/07/2010 01:25
Giełda zaczyna się tradycyjnie...pod koniec lipca....my zaś z Radkiem ruszamy w tym czasie w świat...niestety

yonash
11/06/2010 10:17
29.07 - 01.08.2010

EmilkaiTomek
18/05/2010 20:30
Panie McAron, kiedy zaczyna się giełda 2010?:-) Serdecznie pozdrawiamy;-)

Archiwum
Copyright © 2005-2007 emi & mcaron

344356 Unikalnych wizyt | Engine: PHP-Fusion v6.01.18 | Theme by Emi & McAron
Zalecana przegldarka: Mozilla Firefox