| Autor |
Szary Łoś |
mcaron
Super Administrator

Miejscowość: Szklarska Poręba na przełomie lipca i sierpnia
Data rejestracji: 23.11.05 |
| Dodane dnia 24-04-2006 15:26 |
|
|
Przypominam, że wszystkie osoby, które były na Giełdzie jako Wykon lub Organ pięć razy (udokumentowane lub zaświadczone) mogą ubiegać się o status Szarego Łosia Giełdowego. Status ten wiąże się z Rozlicznymi przywilejami, np. śpiewanie hymnu rozpoczynającego i zamykającego Giełdę na scenie, picie piwa bez umiaru, wyrażanie swoich opinii (nawet nie słusznych) na różne tematy (nawet Giełdowe) i takie tam. Uprawnia również do otrzymania znaczka Szarego Łosia i chwalenia się nim przy każdej okazji. Wszystkich chcących kandydować na kandydatów na Szarych Łosi prosimy o zwrócenie się z prośbą o pomoc do organizaturów w trakcie najbliższej Giełdy.
Jednocześnie proszę Szare Łosie (i nie tylko) o pomoc w opracowaniu egzaminu na Szarego Łosia (żeby nie było tak łatwo a było weselej). Wszelkie pomysły (takie jak np, sprawdzenie umiejętności zaśpiewania Hymnu Giełdy od tyłu) proszę zgłaszać na tym forum.

Chciałem dobrze, wyszło jak zwykle... |
|
| Autor |
RE: Szary Łoś |
Kliczek
Użytkownik

Miejscowość: Szczecin/Odrą
Data rejestracji: 29.12.05 |
| Dodane dnia 17-05-2006 07:00 |
|
|
Chciałbym zapoznac się z listą (jeżeli takowa istnieje) Szarych Łosi Giełdowych....co by po omacku nie uszkodzic jakiegoś , wszak są pod ochroną
"Jedna czysta owca moze zatruc zycie calej parszywej owczarni"- Andrew Lepper do Reni B. |
|
|
| Autor |
yonash
Administrator

Miejscowość: Żagań :) / teraz W-w
Data rejestracji: 22.12.05 |
| Dodane dnia 17-05-2006 20:04 |
|
|
ktoś skradł mi opis nie powiem że admin
..:: Ja was kocham moje góry... ::.. |
|
| Autor |
RE: pytania |
cabanek
Użytkownik

Miejscowość: Jelenia Góra - KTK MORENA
Data rejestracji: 08.03.06 |
| Dodane dnia 29-06-2006 10:11 |
|
|
no cóż, ja nie wiem jak mam to zrobić ale pierwszy raz byłem na giełdzie chyba w 2000 roku, teraz zatem powinna być moja szósta. Niestety z dokumentacją to może być ciężko :/ Czy w takim przypadku mogę przyprowadzić naocznych świadków? A czy Ci świadkowie będą wiarygodni? bo ja zaupełnie nie wiem jak to udokumentować a czy poza tym nie można tak po prostu uwierzyć na słowo? pytań co nie miara  |
|
| Autor |
mcaron
Super Administrator

Miejscowość: Szklarska Poręba na przełomie lipca i sierpnia
Data rejestracji: 23.11.05 |
| Dodane dnia 29-06-2006 13:05 |
|
|
Pytanie zasadnicze to czy byłeś na Giełdzie 5 razy jako Wykon lub Organ? To jest podstawowym kryterium przyznania SzŁa. jeśli tak to się nie martw, Kapituła SzŁa zweryfikuje i Ciebie i świadków Nadnienię tylko, że Kapituła to też ludzie - też lubiom pifo %-)
Chciałem dobrze, wyszło jak zwykle... |
|
| Autor |
cabanek
Użytkownik

| Dodane dnia 29-06-2006 17:06 |
|
|
odpowiedź zasadnicza... byłem 4 razy jako oglądacz giełdy, jako organ nigdy a ostatnio jako wykonawca na wolnej scenie w zacnym zespole "Góralskie Gutki" (nota bene w tym roku też chcemy wystartować, mamy nawet piosenkę - drżyjcie! ). Czy w takim razie takiemu słuchaczowi też się należy tutuł Szaraka czy też muszę jeszcze 4 razy wystąpić na scenie? Jeśli tak to przyjmę decyzję z pokorą i jeszcze przez 4 lata będziecie mnie widzieć na scenie giełdy. Nie wiem kto na tym bardziej ucierpi... zaznaczam że talnetów wokalnych i muzykalnych u mnie jak do tej pory nie stwierdzono, a żyję już jakieś 23 lata |
|
| Autor |
yonash
Administrator

| Dodane dnia 29-06-2006 20:38 |
|
|
zostaną ci jeszcze 4 latka a słuchacze to ścierpią nie wiem jak jury w zasadzie nie przekupne, a jeżeli nie chcesz męczyć nas wszystkich pięknymi wykonaniami utworów paszczowych zawsze zostają ci instrumentalne albo zwyczajnie pomoc przy oranizacji. Wybór zostawiamy Tobie 
..:: Ja was kocham moje góry... ::.. |
|
| Autor |
cabanek
Użytkownik

| Dodane dnia 30-06-2006 07:42 |
|
|
he he he, dobra, ja bym osobiście wolał np. przynieść np. skrzynkę piwa dla szanownej kapituły ale w zasadzie to mogę pośpiewać lub pomóc przy organizacji. To drugie mogło by być nawet ciekawe Więc jeśli tylko bym się na coś przydał - to ja bardzo chętnie daleko nie mam, autkiem jakieś 15 minut od domku do Bazy... a chcąc utrzymać prestiż tak zacnej imprezy jaką jest Giełda wolał bym oszczędzić jeszcze 4 wykonań piosenek przeze mnie |
|
| Autor |
Kliczek
Użytkownik

Miejscowość: Szczecin/Odrą
Data rejestracji: 29.12.05 |
| Dodane dnia 04-07-2006 19:23 |
|
|
a ja chyba zorganizuję jako tradycję ( świecką) tytuł Szarego Łososia...minimum 5 razy na Giełdzie ale nie może byc ani wykonem ani organem (czyt - organizatorem)
"Jedna czysta owca moze zatruc zycie calej parszywej owczarni"- Andrew Lepper do Reni B. |
|
|
| Autor |
Komanka
Użytkownik

Miejscowość: krakow/konskie
Data rejestracji: 07.01.06 |
| Dodane dnia 04-07-2006 19:30 |
|
|
popieram projekt mojego przedmówcy  |
|
|
| Autor |
cabanek
Użytkownik

| Dodane dnia 21-07-2006 10:14 |
|
|
ja też! Możemy zawiązać jakiś komitet i wybrać przewodniczącego kapituły, potem napisać i uchwalić statut, stworzyć komisję weryfikacyjną oraz komisję odwoławczą a także sąd koleżeński, potem powołać zarząd oraz trzech wicków oraz skarbnika i sekretarza, zorganizować walne zebranie członków, oraz wystąpić z wnioskiem do władz giełdy o uznianie nas - pikuś. Kto chce być pierwszym Szarym Łososiem? 
Lubię życie ekstremalne
innej drogi już nie widzę
Ja tę Chatkę kocham strasznie
i tej chatki nienawidzę |
|
| Autor |
jaRo
Użytkownik

Miejscowość: WRO
Data rejestracji: 22.01.06 |
| Dodane dnia 23-07-2006 00:48 |
|
|
Ha!
to ja w tym roku bede trzeci raz w ekipie, czyli od 41 giełdy mówcie mi "Łosiu"  |
|
| Autor |
emi
Administrator

Data rejestracji: 15.12.05 |
| Dodane dnia 23-07-2006 15:05 |
|
|
obawiam sie że jako pół-organizator musisz odczekać jakieś 10 lat żeby zasłużyć na Łosia, ale nie martw się na 46 masz szansę 
Edytowane przez emi dnia 23-07-2006 15:06 |
|
|
| Autor |
jaRo
Użytkownik

Miejscowość: WRO
Data rejestracji: 22.01.06 |
| Dodane dnia 23-07-2006 16:48 |
|
|
ale za to pracuje za dwoch! wiec na Giełdzie 39,5 powninieniem zostac Łosiem jakby co sprobuje przeku%pić WTŁ (Wysoki Trybunał Łosiowo-lustracyjny) 
Edytowane przez jaRo dnia 23-07-2006 16:49 |
|
| Autor |
alicja
Użytkownik
Data rejestracji: 06.05.06 |
| Dodane dnia 19-09-2006 20:01 |
|
|
ja jestem szarym łosiem a go dostałam chyba po 8 latach... a teraz mam go juz
z 6 lat
|
|
|
| Autor |
Krako
Użytkownik
Data rejestracji: 23.07.06 |
| Dodane dnia 05-03-2007 21:38 |
|
|
Staropolskie - " Kuli konia żaba też nastawia łapę"
Czegoś "kurna" nie rozumiem - pchają się do koryta czy co ???
Mam fotki z 20-tej giełdy gdy przyszło mi pośpiewać na scenie i jakoś się nie pcham po zaszczytne miano szarego łosia, a od tamtej giełdy jestem co roku.
A jak ktoś zacznie mi liczyć latka to spotkamy się na giełdzie i ..... pogadamy przy krupniczku popijanym piwem - wygra ten, który powie ostatnie słowo :D
|
|
|
| Autor |
Kaya
Użytkownik
Miejscowość: środowisko toruńsko-bydgoskie
Data rejestracji: 20.11.06 |
| Dodane dnia 03-07-2007 21:48 |
|
|
|
A co z tzw. wieloletnimi kibicami, którzy na giełdach zjedli zęby, wypili kilka beczek piwa, udawali polskiego kosmonautę - Hermanienkę, spali obok namiotu, bo nie mogli trafić do swojego (jeśli byli w stanie go rozłożyć) zakładali organizacje działające wyłącznie na giełdzie? Przecież są tacy, dla których XL-ka będzie 10, 20, a może i 30-którąś giełdą. A może znajdzie się 40-krotny uczestnik giełdy? Takiego proponuję nazwać inaczej, np złotym lub diamentowym łosiem ewentualnie łosiem łosiów, czy coś takiego. |
|
| Autor |
Dziwny
Użytkownik
Data rejestracji: 04.08.06 |
| Dodane dnia 04-07-2007 02:52 |
|
|
|
Kaya napisał/a:
A może znajdzie się 40-krotny uczestnik giełdy? Takiego proponuję nazwać inaczej, np złotym lub diamentowym łosiem ewentualnie łosiem łosiów, czy coś takiego.
Nie jestem pewien ale chyba JP Duda ma najdłuższy staż giełdowy (38)... No przynajmniej jako debiut. :] |
|
|
| Autor |
yonash
Administrator

| Dodane dnia 08-04-2008 10:59 |
|
|
A może ustanowić nagrode trzeźwego łosia dla tych którzy byli conajmniej 5 razy trzeźwi na giełdzie lub na 5 kolejnych 
..:: Ja was kocham moje góry... ::..
Edytowane przez yonash dnia 08-04-2008 11:01 |
|
| Autor |
Kaya
Użytkownik
Miejscowość: środowisko toruńsko-bydgoskie
Data rejestracji: 20.11.06 |
| Dodane dnia 17-04-2008 00:29 |
|
|
yonash napisał/a:
A może ustanowić nagrode trzeźwego łosia dla tych którzy byli conajmniej 5 razy trzeźwi na giełdzie lub na 5 kolejnych 
Tak bardzo lubisz liczbę/cyfrę zero? Zgłoś się do "Ulicy Sezamkowej" - sponsora literek i cyferek. A może chcesz powrotu do Giełdy z 81 - w całej Szklarskiej zabrakło piwa (i nie tylko). Jeździliśmy po nie do Karpacza. Tam też nie było łatwo.
Przy wyciągu na Szrenicę w błyskawicznym tempie zniknęła herbata z rumem. Osobiście wypiłem dwie z potrójnym.
|
|